Referenties

Jasper van Eck

Directeur Kasparov

Intermediair in financials

“Regie over eigen salesrol”

“Wij hadden duidelijk de behoefte om onze mensen in een passende commerciële stand te brengen. Waren op zoek naar structuur en een commercieel ritme. UP heeft marketing en sales hetzelfde doel gegeven, heeft ritme in de manier van werken gebracht.

Een vast ritme in het proces is de perfecte basis voor een stijgend resultaat. Dit willen we consistent op de agenda houden. Onze mensen nemen nu zelf de verantwoordelijkheid en de regie in hun salesrol. We maken nu de beweging van het bezoeken van een prospect naar het verwelkomen van een concrete klant. Dit commerciële ritme levert niet alleen meer resultaat, maar ook meer werkplezier op.”

Eric Mijnsbergen

DGA Flextra-Groep

Detachering vaklieden

25% groei door commercieel ritme

“Onze ambitie is om structureel te groeien als complete groep. Dat kan alleen als we daar zowel aan de voor- als achterkant op ingericht zijn. UP heeft gezorgd voor meer structuur en een duidelijk proces. Sales is nu geen terugkerende taak meer. We hebben een constant commercieel ritme te pakken dat vanzelfsprekend is geworden binnen onze organisatie.

Binnen de Flextra-Groep hebben we veel data. Voorheen deden we daar weinig mee. UP heeft gezorgd dat deze data inzichtelijk worden. Onze doelgroep met waardevolle vaklieden hoort nu structureel van ons. Zo hebben we samen met UP in het afgelopen jaar een omzetgroei van 25% weten te realiseren. Een prachtig resultaat.”

Caroline Pietersen

Marketing manager Stone Business Associates

Persoonlijk interim maatwerk (Specialisten in bedrijfsvoering)

“Mooie closed loop marketing en sales”

“Ruim twee jaar geleden heeft UP bij ons marketing automation geïmplementeerd. Wij konden UP te allen tijde benaderen voor support en werden zo snel wegwijs in alle mogelijkheden. Mede daardoor zijn wij nu volledig autonoom. Wij laten de machine zelfstandig draaien, draaien aan de knoppen en hebben nu grip op hoe we steeds beter en relevanter worden. Zo creëren we warme leads die we gericht opvolgen. En weten we precies wanneer er extra actie nodig is om sales een extra boost te kunnen geven.

We groeien snel. Toch weten ook de nieuwe salescollega’s marketing snel te vinden.
Ze zien bij collega’s wat het oplevert als het systeem voor hen werkt. Sales en marketing trekken nu volwaardig samen op. Want marketing ondersteunt sales om makkelijker, leuker en effectiever de markt naar zich toe te halen. Het commerciële ritme zorgt voor continuïteit, zorgt ervoor dat sales nooit in een gat valt. We hebben het systeem inmiddels zo goed ingericht, dat de kanalen naadloos op elkaar aansluiten. Het werkt als klik en go: snel en effectief. Daarmee is er een mooie closed loop tussen marketing en sales ontstaan. Zo zorgen we dat content altijd relevant is en aansluit bij de behoefte van de markt. De warme leads die dat oplevert, hoeven we alleen nog maar in te koppen.”

Rob Toonders

Oprichter en eigenaar Mettom Payrolling

Advies en begeleiding op HR-gebied

Meer rust, meer resultaat!

“Onze sales was het best te vergelijken met los zand: we waren druk met heel veel dingen, maar konden niet aangeven waarmee precies. Een duidelijk plan en gerichte focus op de juiste prospects ontbrak. Wat wij nodig hadden was meer structuur en verantwoordelijkheid.

UP heeft focus en ritme aangebracht. Voor elke accountmanager hebben we een duidelijke richting bepaald en samen met hen hebben we vastgesteld wat reële jaartargets zijn. Dat hebben we vertaald naar wekelijkse output, zodat we daar structureel op kunnen terugpakken. Het resultaat was een omslag in het gedrag van de accountmanagers, en een goede commerciële flow.

We weten nu wat we van een accountmanager mogen verwachten. Dat maakt de aansturing een stuk eenvoudiger. De gesprekken zijn geen eenrichtingsverkeer meer. Samen kijken we hoe doelstellingen kunnen worden behaald en waar ondersteuning nodig is. Meer rust dus en meer resultaat!”

Kees-Jan Kuijer

Interim-directeur Studentalent

Specialist in bemiddelen HBO/WO studenten

“Nieuw salesritme met aantoonbare resultaten
Dankbare sparringpartner in verandertraject”

“Caroline heb ik ingevlogen om me te helpen in een verandertraject waarbij de blik van binnen naar buiten moest bewegen. De commerciële resultaten stonden onder druk toen ik binnenkwam als interim-directeur. Het team was niet gewend om te worden aangesproken op input en output. Dat veranderde snel. UP partner Esther zorgde iedere week voor de juiste stuurinformatie, waar ik dankbaar gebruik van maakte. Het resultaat was een nieuw ritme van sales met aantoonbare resultaten. Niet iedereen kon of wilde mee in het nieuwe ritme. Ook daarin vond ik in UP een dankbare sparringpartner. Mooi van de benadering is dat je het niet uitbesteed: je zet er als het ware tijdelijk een versnelling op. Waarbij het team snel went aan een ritme dat resultaten oplevert en daarom zichzelf versterkt…”

Nienke Fokma

Directeur Legal People

“Wij hebben Caroline leren kennen als een inspirerende persoonlijkheid, die haar enthousiasme goed weet over te brengen en ondersteund wordt door een kundig team. Zij zijn in korte tijd tot een diepgaande analyse gekomen van onze positie in de markt en onze business. UP heeft praktisch toepasbaar advies geleverd en heeft de structuur en ondersteuning geboden om dit in de praktijk te brengen. Caroline en Esther zijn zeer persoonlijk betrokken bij onze organisatie en de succesvolle uitvoering van hun advies. Door UP hebben wij samenhang weten te brengen in onze acquisitieve inspanningen.”

Peter Gerlach

Managing Director Abilitec

Technische detachering en consultancy

“Sterk staaltje co-creatie”

“We wilden het tempo verhogen en het salesproces optimaliseren. Daarnaast wilden we ook marketing automation introduceren. Samen met UP hebben we een flinke slag gemaakt. We hebben eerst de behoefte geïnventariseerd. Daarop volgde de kitchen review, de UP analyse. Op basis daarvan hebben we het plan van aanpak opgesteld. Samen met het team, zodat het meteen werd gedragen.

Het was mooi om te zien hoe de salesmensen zelf de antwoorden gaven op de vragen waar we voor stonden. Een sterk staaltje co-creatie. Het heeft ons een gemotiveerd en gedreven team met een duidelijke focus opgeleverd. De organisatie is gegroeid en onze naamsbekendheid is toegenomen.Een mooi resultaat waarmee we een goede basis hebben gelegd voor de komende jaren. Nu gaan we verder optimaliseren en toewerken naar marketing automation. Wij zijn een tevreden klant.”

Dene Damen-Sørensen

Business Manager Stone Business Associates

Persoonlijk interim maatwerk (Specialisten in bedrijfsvoering)

“Energieke vakvrouwen”

“UP heeft ons een commercieel ritme gebracht, zowel online als offline. Wij houden nu op een structurele manier focus op sales. Wij zijn in staat meer uit klanten te halen, waarbij wij over onze eigen Business Line heen kijken. Op die manier leveren wij onze diensten in de meest brede zin aan onze klanten. UP heeft kennis en ervaring in de arbeidsbemiddelingsbranche. Dat merk je. Het zijn vakvrouwen die op een energieke manier waarde toevoegen en tegelijk streven naar autonomie. De aanpak van UP kunnen wij nu dan ook autonoom voortzetten.”

Lenneke Willig

Manager Werving & Selectie Kasparov

Intermediair in financials

“Aan commercie kun je op verschillende manieren invulling geven. Maar welke vorm past het beste bij ons? UP is breed met ons gaan meekijken. Naar de mens, het proces en de organisatie. Een complete aanpak die ons veel heeft opgeleverd.

Commercie hebben we nu vormgegeven in lijn met wie we zijn en waar onze kracht ligt. UP heeft ons geleerd dat commercie een vanzelfsprekend ritme binnen je organisatie moet zijn. We hebben inmiddels een duurzaam commercieel ritme. Dit geeft ons houvast en structuur.”

Hans Plesman

Hans Plesman

Managing Partner Aeffect

“Caroline Pols is een sterke en daadkrachtige vrouw met hoog energie niveau. Zij is ambitieus, streng (op kwaliteit en doelmatigheid) doch rechtvaardig en een kwaliteitsgerichte ‘macher’. Ze beschikt over een hoge mate van flair en passie met hoog kritisch vermogen. Al met al een gecommitteerde professional met gevoel voor resultaat en mens. “Getting things done”.

Sterk karakter, wilskrachtig en hoog zelfbewust. Een uitstekende manager voor ambitieuze mensen.
Gaat door het vuur voor mensen die waarmaken, gevoelig voor hands-on aanpakkers en ongecompliceerdheid.

Voor Caroline geldt dat ze ernaar streeft om haar klant, teams en mensen met wie ze werkt elke dag een beetje beter te maken. Ze creëert graag het meest optimale ontwikkelklimaat. Dit vraagt kwetsbaarheid, reflecterend vermogen en openheid. Met klanten gaat ze structureel in gesprek over wat werkt, wat beter en vooral SLIMMER kan en welke concrete vertaalslagen er dus gemaakt moeten worden. Ik bewonder Caroline’s sterk coöperatieve, slimme, pragmatische, succes georiënteerde en hands-on stijl, maar bovenal haar recht door zee en betrokken persoonlijkheid!”

Eline Roovers

Elvire Roovers

Algemeen Directeur Supella Property DPS

“Met mensen die gedreven zijn en doen wat ze zeggen werken we graag. Caroline Pols heb ik in verschillende samenwerkingsvormen leren kennen en zij is zo iemand. Dat schept vertrouwen en met bewezen resultaat is dat ondertussen het fundament onder onze relatie.

Mijn ervaringen zijn dat er veel gerichte aandacht wordt gegeven en substantieel tijd geïnvesteerd, echter zonder “time-consuming” te zijn. Tijd voor het vertalen van de product-marktcombinatie naar de verkooppraktijk kan ze goed. Bestaande salesprocessen worden met aandacht grondig geanalyseerd om op een slimme manier een geloofwaardig, behapbaar en uitvoerbaar plan te maken. Het talent om de juiste mensen te betrekken en het in “no-time” formeren van het juiste team heb ik haar vaak zien doen. Met haar menselijke benadering haalt ze echt meer uit de mensen. Haar kritische blik naar ons leidt tot hernieuwde inzichten en resultaat

Met direct en indirect resultaat elke dag op haar netvlies blijft ze toch een flexibele persoonlijkheid en open voor veranderingen. Go for it!”

Saskia Antheunis

Saskia Antheunis

Areamanager Manpower Nederland

“De salesorganisatie heeft een zeer duidelijke doelstelling, dit is een pittige uitdaging. Daar tegenover staat dat Caroline Pols zeer duidelijk tools geeft om deze doelstellingen, zowel kwantitatief als kwalitatief, te vertalen naar een plan van aanpak.

Ieder is duidelijk betrokken bij de vormgeving, ontwikkeling en vervolgens uitrol van dit plan. De prestaties zijn het gevolg van Caroline haar initiatief. Stapsgewijs heeft ze haar mensen meegenomen in hoe we omgaan met trends en ontwikkelingen in de markt en hoe we de vertaalslag maken naar de dienstverlening van Manpower.

De combinatie Sales Academy (solution-selling) en branche specialisme maakt dat een consultant echt de tools heeft gekregen om zich tot Thought Leader te ontwikkelen. Daarnaast is Caroline blijvend een voorstander van het toepassen van `Manpower Basics-beginselen’. Waardoor kwantiteit en kwaliteit een mooie balans vormen in haar team.

Ik wil Caroline een compliment geven over het feit, dat ze echt trots is op haar team en dat ze hen de eer geeft van de ontwikkeling en het uiteindelijke resultaat.”

Jeroen Kerkhof Manpower

Jeroen Kerkhof

Operationeel Directeur Manpower Nederland

“Ik heb Caroline Pols leren kennen als een leider die niet alleen oog heeft voor strategie, maar ook de executiekracht om zaken goed en snel neer te zetten. Ze weet de vertaling te maken van product-markt combinaties naar de sterkste propositie en de meest effectieve contactstrategie. Caroline heeft het talent om het plan op de meest optimale manier uit te (laten) voeren. Ze is als leider succesvol in het realiseren van blijvende veranderingen wat leidt tot een duurzaam resultaat.”

Peter van den Aarsen

Peter van den Aarsen

Operationeel Directeur Abbott

“Caroline Pols weet in de rol die ze vervult op een juiste manier de balans te vinden tussen de korte en lange termijn behoefte. De samenwerking zoals die nu bestaat richt zich meer op het bepalen van de juiste strategie om een toekomstige samenwerking mogelijk te maken en te laten voldoen aan de wens van de organisatie. Daarnaast maakt Caroline het met haar ervaring en netwerk ook mogelijk om de juiste contacten te leggen met externe partijen. Caroline is in al deze aspecten een gesprekspartner die laat zien dat ze de nodige ervaring heeft.”

Femke Moonen

Femke Moonen

Commercieel Manager Finance Experis

“Caroline Pols ken ik als een zakenvrouw die inspireert. Haar passie is het ultieme uit mensen en organisaties te halen. Met haar grenzeloze optimisme motiveert ze mensen op de juiste manier. Ze heeft een heldere visie en een concrete aanpak. Dat maakt dat mensen weten waarvoor ze het doen. En dat zie je terug in het resultaat.

Werken met Caroline is werken met een prettig en vakkundig persoon. Onze samenwerking heeft mij daadwerkelijk resultaat opgeleverd. Niet alleen mijn ervaring is erg positief: ook andere projecten heeft Caroline tot een succes gemaakt, blijvend succes.”