Video marketing

De kracht van marketing kanalen is dat de kanalen samenwerken en elkaar versterken. Het is daarom juist goed om te communiceren via meerdere kanalen. Een van deze marketing kanalen is video marketing. Hoe werkt video marketing en wat voor video’s zijn interessant?

Video marketing

Video marketing is de content marketing-trend van nu. Video marketing is het structureel, over een langere periode, inzetten van online video. Dit om zichtbaarheid te creëren en je doelgroep te binden of te bewegen tot actie. Daarnaast is video de meest persoonlijke manier om te communiceren op het internet.

Veel bedrijven vinden video marketing belangrijk; klanten zijn er namelijk gek op. Zo kwam een Engels onderzoeksbedrijf tot de conclusie dat vier keer zoveel consumenten liever een video over een product bekijken, dan dat ze er over lezen. Ook krijgt een video in een e-mail gemiddeld 200 tot 300 procent meer clicks en blijven mensen langer op je pagina. Daarnaast zijn klanten die een video bekijken bijna twee keer meer geneigd om een product en/of dienst te kopen.

Marketingvideo’s

Echter kan je video marketing niet altijd zomaar inzetten. Het is van belang om strategische keuzes te maken. Het is namelijk belangrijk om na te denken over welk type video bij jouw boodschap en publiek past. Zo zijn er verschillende soorten video’s waar je als bedrijf gebruik van zou kunnen maken. De meest voorkomende marketingvideo’s op een rijtje:

  • Productvideo: Een productvideo is een korte bondige informatieve video met betrekking tot één specifiek product of specifieke dienst. Het doel van deze video is om mensen te interesseren en te verkopen.
  • Introductie video: Mensen doen zaken met mensen en bedrijven en willen weten met wie ze te maken hebben. Door middel van zo’n introductie video, ook wel een wie zijn wij-video, vertel je je (potentiele) klanten wie je bent en wat je voor je klanten kan betekenen. Deze video’s zijn dus bedoeld om je publiek kennis met je te laten maken en vertrouwen te genereren.
  • Instructievideo: “Hoe zet ik deze tafel in elkaar?” Dit is een vraag die wordt beantwoord in een instructievideo. In een instructievideo, vaak ook de “how to”-video genoemd, leg je makkelijk je publiek uit hoe ze iets moeten doen of uitvoeren.
  • Video testimonials: Mensen vinden reviews erg belangrijk. Een video testimonial is een goede manier om klanten over jou, jouw producten en/of je bedrijf iets te laten vertellen. Via deze video kunnen klanten zichzelf profileren en het is voor jou, als bedrijf, een goede manier om de verkoopdrempel te verlagen. Daarnaast wekt een video testimonial meer vertrouwen dan een geschreven testimonial.
  • Entertainment video: Entertainment video’s zijn video’s waarbij je mensen amuseert. Een grappige, leuke, spannende, enerverende video kan soms ‘viral’ gaan. Een goede entertainment video wordt héél vaak gedeeld en kan binnen enkele dagen een miljoenpubliek trekken. Het doel van deze video is daarom ook niet om te verkopen, maar om naamsbekendheid en awareness te creëren.

Vergroot je traffic nu!

Al met al genoeg keuze om je traffic te vergroten. Wanneer wordt videomarketing een belangrijk onderdeel van jouw online strategie?

Bronnen

Daniels, D., Tulsiani, B., Doty, C. A., & Murphy, E. As Seen In The Inbox. Forrester Research.

Lloyd, D. (2015). SEO for Success in Video Marketing . Opgehaald van Adobe Blog: https://blogs.adobe.com/digitalmarketing/search-marketing/seo-for-success-in-video-marketing/