top of page

Hoe weet je nu welke tools je nodig hebt in het uitgebreide recruitment tech landschap?



Tegenwoordig is het werven van kandidaten zonder de hulp van technologie bijna ondenkbaar. Iedere dag komen er nieuwe tools op de markt, waardoor overzicht er bijna niet is. De tools moeten snel bijdragen aan het succes van je recruitmentproces, geen ellenlange implementatie procedures. Maar hoe weet je nu welke tools je nodig hebt in het uitgebreide recruitment tech landschap? In onderstaande blog nemen we je mee in de concrete tips bij het maken van je keuze voor jouw recruitment marketing automation stack.


Recruitment marketing automation stack

Een mooie naam maar wat bedoelen we hier nu eigenlijk mee? ‘’Een MarTech recruitment Stack of recuitment Marketing Tools Stack is een verzameling van tools die je voor je recruitment marketing gebruikt.’’

Uit eerder onderzoek van Harvard blijkt dat ruim 64% van de recruiters denken dat ze geen toegang hebben tot de juiste technologie. Maar is dit zo? Of maken we het heel ingewikkeld?

Bepaal je focus en analyseer je ATS

Mijn advies is altijd om allereerst je focus te bepalen. In welke profielen ben je bewezen goed in en is deze markt nog steeds oppertuun? Indien dit zo is, start je met deze doelgroep.

Om deze focus goed te bepalen adviseren we je om een analyse van de huidige data in je ATS te maken. Hoeveel kandidaten heb je welke aan dit profiel voldoet.

Het ATS is ook meteen het technologische middelpunt van je marketing stack. Je wilt graag hier alle informatie van je (potentiële) kandidaten verzamelen. Enkel een tech tool implementeren levert niets op, wel hoe je ermee omgaat. En dan de wereld van de vele tools! Je gaat opzoek naar de tools welke passend zijn bij je bepaalde focus. Waar ik in het begin heel erg in heb vergist, is de toepassing van de tools. We kiezen een tool, vanuit het woud van diverse tools, zetten de tool in en dan…. GEEN WERKELIJK RESULTAAT. Vreemd, want alles klopt hoe we het doen maar het werkt niet…of hebben we de toepassing niet juist gedaan? Hebben we de plannen gemaakt, tool neergezet, maar vergeten we de concrete uitvoering van ons plan; het toepassen van de tool.

Als je een tool kiest, bedenk hoe de toepassing vormgegeven wordt. Enkel een tech tool implementeren gaat je niets op leveren, wel hoe je ermee omgaat.

Test en implementeer Om dit te ondervangen adviseer ik altijd om te starten met 1 tool welke passend is bij je bepaalde focus. Niet iedere tool is voor iedere doelgroep geschikt. Vervolgens start met een gratis proefaccount, test en implementeer vervolgens. Maak deze keuze samen met de collega’s die er mee gaan werken. Bepaal samen wat je verwacht en wanneer iemand bepaalde actie onderneemt.

Werkt deze tool, levert het concreet resultaat op? Ga dan verder met het aansluiten van de volgende tool. Blijf jezelf continu in nieuwe technologie verdiepen, ook vanuit andere branches kan je veel leren.



Comments


bottom of page