top of page

Recruitment Marketing Automation: de sleutel tot succes in het aantrekken van talent


voorbeeld van een chip

In een recente uitzending op BNR werd de aandacht gevestigd op een cruciale uitdaging binnen de snelgroeiende chipindustrie: het tekort aan hoogopgeleid personeel. Paul Verhagen, financieel directeur van ASM International, een Nederlandse chipleverancier, benadrukte dat ondanks de groeiende markt in China, het wereldwijde gebrek aan gekwalificeerde engineers momenteel het belangrijkste dossier vormt. Deze uitdaging geldt overigens niet alleen voor Nederland maar wereldwijd en raakt de kern van de wereldwijde chipindustrie.

ASM International rapporteerde een aanzienlijke daling in orderontvangsten in Q2 2023 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, met orders die daalden tot bijna €486 miljoen. De inkomsten van het bedrijf stegen tot bijna €670 miljoen, wat duidt op de zachtere marktomstandigheden die het bedrijf ervaart te midden van de lage vraag naar chips.


Paul Verhagen verwacht echter een beter derde en vierde kwartaal, met de meest geavanceerde chip van het bedrijf die in het vierde kwartaal wordt gelanceerd en nu al orders aantrekt. Desondanks verwacht Verhagen geen significante groei voor ASM International in 2023. Het Chinese marktaandeel van het bedrijf groeide wel in Q2 ondanks de Nederlandse overheidsbeperkingen op de export van chipmachines.


De grootste uitdaging voor het bedrijf is echter het vinden van goedopgeleid personeel om de groei in de industrie te ondersteunen. Verhagen gelooft dat de langetermijntrends voor de chipindustrie positief zijn, maar het bedrijf moet het personeelstekort aanpakken om de groeikansen te benutten. Terwijl dus de vraag naar geavanceerde chips exponentieel toeneemt, wordt het wereldwijd een steeds grotere uitdaging om de juiste mensen te vinden om deze groei te ondersteunen. De nadruk verschuift daarmee naar strategisch recruitment management in deze uiterst concurrerende arbeidsmarkt.


Wij nemen je graag mee in wat wij zien als de oplossing: Recruitment Marketing Automation. Met deze aanpak ontkrachten wij namelijk het misverstand rondom het 'tekort' aan talent…

Recruitment Marketing Automation als sleutel tot succes

Paul Verhagen benadrukt dat "het vinden van goede mensen zelfs ons belangrijkste dossier is." Deze verklaring laat de urgentie zien om strategisch recruitment management te omarmen als een belangrijk hulpmiddel om het hoofd te bieden aan de dynamiek van de hedendaagse arbeidsmarkt. Deze benadering richt zich op een cruciale maar vaak over het hoofd geziene groep: de latentzoekende kandidaten. Verrassend genoeg vormt deze groep maar liefst 53% van alle Engineers in Nederland. Door deze kandidaten proactief te benaderen en te overtuigen, kan het wijdverbreide misverstand over een tekort aan talent worden aangepakt.


“Het is zelfs ons belangrijkste dossier: het vinden van goede mensen.”

Paul Verhagen, financieel directeur van ASM International


Recruitment Marketing Automation omvat het gebruik van geavanceerde technologie om gepersonaliseerde en boeiende interacties met potentiële kandidaten te creëren. Dit vergroot niet alleen de kans om toptalent aan te trekken, maar versterkt ook de merkvoorkeur van je organisatie. Het stelt bedrijven in staat om een voorsprong te nemen in de voortdurende zoektocht naar kwalitatief personeel.

Merkvoorkeur en strategisch recruitment: een win-win situatie

Merkvoorkeur en strategisch recruitment spelen een cruciale rol bij het aantrekken en behouden van talent. Met geautomatiseerde marketingcampagnes en gerichte communicatie kunnen organisaties niet alleen talent aantrekken, maar ook de perceptie van hun merk als werkgever versterken. Dit is een win-winsituatie: terwijl de vraag naar geavanceerde chips blijft stijgen en de digitale transformatie voortduurt, zal Recruitment Marketing Automation een belangrijke rol spelen in het beheren van personeelstekorten en het positioneren van organisaties voor de nabije toekomst.


Bron: BNR

Comments


bottom of page