top of page

De weg naar succes op LinkedIn: Waardevolle Tips & Tricks


Mirthe Wildeman presenteert webinar over de toepassing van AI-driven Copy in RMA

LinkedIn is een waardevol platform voor zakelijk netwerken en het delen van professionele inzichten. Maar helaas zien we dat veel gebruikers hun potentieel niet volledig benutten. In dit artikel lees je enkele handige tips en tricks om LinkedIn effectief te gebruiken.


Het belang van actief posten

Als we naar LinkedIn-gebruikers kijken, valt op dat slechts 1% van hen minstens één keer per maand een bericht deelt. Interactie met berichten is ook beperkt, met slechts 16% van de gebruikers die actief reageren door berichten leuk te vinden of erop te reageren. Dit betekent dat er een enorme kans ligt voor degenen die bereid zijn om meer te posten en de interactie met hun netwerk te vergroten.


Maar het is niet voldoende om gewoon willekeurige berichten te plaatsen. Het draait allemaal om het delen van waardevolle, inhoudelijke informatie met "stopkracht". Dit betekent dat je niet alleen tekst deelt, maar ook visuele elementen zoals afbeeldingen of video's, toevoegt om de aandacht van je publiek te trekken.


Het juiste moment om te posten is ook cruciaal. Volgens onderzoeken zijn dinsdag en donderdag de meest gunstige dagen om te posten, bij voorkeur aan het begin van de werkdag. Dit is wanneer veel gebruikers hun dag beginnen met het bekijken van hun e-mails en door hun LinkedIn tijdlijn scrollen. Het kan echter enigszins variëren afhankelijk van je branche.


Hoe reageer je vervolgens op de interactie met je berichten? De sleutel is om direct te reageren op reacties. Dit toont betrokkenheid en creëert een actieve dialoog met je connecties.


Sales Navigator slim gebruiken

Een ander waardevol aspect van LinkedIn is de Sales Navigator, een waardevol hulpmiddel voor verkoop- en business development professionals die LinkedIn gebruiken voor leadgeneratie en netwerken. Het helpt hen potentiële klanten en leads efficiënter te identificeren. Een nuttige tip: sla je zoekopdrachten altijd op. Waarom? Allereerst bespaart het tijd, omdat het opnieuw instellen van filters veel moeite kan kosten. Maar nog belangrijker is dat de 'opslaan' functie ervoor zorgt dat LinkedIn automatisch mensen die niet meer aan je criteria voldoen verwijdert en mensen die plotseling wel aan je criteria voldoen, aan je zoekresultaten toevoegt. Het is een automatische update die je tijd bespaart en ervoor zorgt dat je altijd de meest relevante resultaten krijgt.


Verschil tussen clicks

Wanneer je naar de prestaties van LinkedIn-advertenties kijkt, is het belangrijk om te begrijpen dat er vaak een verschil is tussen wat LinkedIn rapporteert aan clicks en wat je bijvoorbeeld in Google Analytics ziet. Het is niet zo dat alle clicks naar je website leiden. Zelfs een klik op '...see more', wordt geteld als een click. Dit geldt ook voor clicks om te zien wie je bericht leuk heeft gevonden. Het is essentieel om dit in gedachten te houden bij het analyseren van advertentieresultaten.


Goede en Slechte Ads

Stel dat je een campagne voert met vijf verschillende advertentievarianten, en je merkt dat twee van de vijf duidelijk slechter presteren. Wat moet je dan doen? Het is verleidelijk om de slecht presterende advertenties te pauzeren en ze te vervangen door nieuwe varianten. Maar hier is een belangrijk punt: de advertenties die goed presteerden, hebben de zogenaamde leerfase van LinkedIn doorlopen. LinkedIn geeft doorgaans de voorkeur aan advertenties die deze leerfase hebben doorlopen boven nieuwe advertenties die zich nog moeten bewijzen. Dit betekent dat nieuwe advertenties mogelijk minder kans krijgen.


Als je een eerlijke vergelijking wilt maken, kun je overwegen om alle advertenties in de campagne tijdelijk te pauzeren. Vervolgens dupliceer je de goed presterende advertenties, voeg je de nieuwe varianten toe en activeer je alles opnieuw. LinkedIn beschouwt dit als 5 nieuwe advertenties, waardoor alle varianten een gelijke kans krijgen voordat er een 'winnaar' wordt bepaald.


Document ads voor leadgeneratie

Ten slotte, LinkedIn biedt nu 'Document Ads' aan. Dit zijn advertenties waarin je geen afzonderlijke afbeeldingen of video's deelt, maar in plaats daarvan documenten zoals whitepapers of presentaties waar gebruikers doorheen kunnen bladeren. Een slimme manier om de aandacht van je doelgroep te trekken is om een 'sneak peek' van het document te geven. Dit wekt de nieuwsgierigheid en zorgt ervoor dat mensen meer willen zien en lezen. Wat dit echt krachtig maakt voor leadgeneratie is dat gebruikers pas het volledige document kunnen zien of downloaden nadat ze een leadformulier hebben ingevuld. Dit betekent dat je leads kunt genereren door waardevolle content te delen en je doelgroep warm te maken met een voorproefje van wat ze kunnen verwachten.


In conclusie, LinkedIn is een krachtig platform dat veel mogelijkheden biedt om je netwerk te versterken en leads te genereren. Door deze tips en tricks in de praktijk te brengen, kun je LinkedIn effectiever gebruiken en meer waarde halen uit je professionele netwerken en online aanwezigheid.


Bron: LinkedIn Rob Baijens Ga naar LinkedIn pagina


Comments


bottom of page