top of page

De top 5: meest gelezen artikelen van UP in 2023Het was een heftig jaar met veel onverwachte gebeurtenissen, maar ook een jaar voor de arbeidsmarkt om nooit te vergeten.


De top 5 van meest gelezen artikelen van UP in 2023 in samenwerking met onze expertisepartners op een rij:


1️.  "De opvallendste arbeidsmarkttrends en inzichten voor 2024" - Een diepe duik in de toekomst van werk door Geert-Jan Waasdorp en Arjan Elbers De arbeidsmarkt bevindt zich in een buitengewone situatie van schaarste, waarbij het aantal vacatures groter is dan het aantal werklozen (CBS, 2023). Deze krapte op de arbeidsmarkt zal ook in 2024 aanhouden, en we identificeren enkele opvallende trends die van invloed zullen zijn. In dit artikel werpen we een blik op wat de toekomst ons op de arbeidsmarkt zal brengen. We analyseren de belangrijkste ontwikkelingen op basis van inzichten van onze expertisepartners Arjan Elbers en Geert-Jan Waasdorp.


- Han Mesters deelt zijn waardevolle inzichten over een sterk werkgeversmerk. Onafhankelijke denkers hebben vaak de meest interessante perspectieven. Han Mesters is weliswaar verbonden aan ABN AMRO, maar vervult daar een onafhankelijke rol. Zijn vermogen om de arbeidsmarkt scherp te karakteriseren is opmerkelijk, waarbij hij niet alleen wijst op knelpunten, maar ook aangeeft welke stappen er genomen moeten worden. Om die reden hebben we hem gevraagd zijn kijk te geven op de arbeidsmarkt van 2023.


3️.  "‘Bureaus die slim omgaan met technologie winnen de strijd’" - Het belang van technologische innovatie in de wereld van recruitment. Door Wim DavidseSommige personen weten hun woorden met precisie te kiezen. Dit geldt absoluut voor Wim Davidse, een strateeg op het gebied van HR en flexibiliteit. Zijn kijk op de arbeidsmarkt is helder, uniek en zowel verontrustend als geruststellend. 'De blijvende schaarste op de arbeidsmarkt is onvermijdelijk, maar technologie kan daarbij een oplossing bieden.'


4️.  "De toepassing van ChatGPT in Recruitment Marketing Automation" - Ontdek hoe ChatGPT de toekomst van recruitment vormgeeft. Wij geloven sterk dat bij technologie het verschil wordt gemaakt door de toepassing ervan. We hebben bij UP uitgebreid geëxperimenteerd met ChatGPT, met name hoe dit succesvol kan worden ingezet in Recruitment Marketing Automation (RMA). De conclusie is dat ChatGPT voornamelijk bijdraagt aan versnelling. De essentie van onze bevindingen? Laat je niet te veel meeslepen door snelheid, ten koste van de kern van Recruitment Marketing Automation: het opbouwen van merkvoorkeur bij latent zoekende kandidaten in jouw doelgroep.


5️.  "Hoe jouw LinkedIn post het algoritme de baas is" - Tips voor het maximaliseren van je zichtbaarheid op LinkedIn. Het optimaliseren van social media vormt een cruciaal aspect van Recruitment Marketing Automation. Op platforms zoals LinkedIn heb je de ideale mogelijkheid om je doelgroep te bereiken en waardevolle inhoud te delen, waardoor je merkvoorkeur en langdurige relaties opbouwt. Maar wat bepaalt nu eigenlijk waarom de ene post aanzienlijk meer bereik en betrokkenheid genereert dan de andere? Het antwoord ligt in het LinkedIn-algoritme. Hoewel het soms wispelturig lijkt, zijn er enkele slimme LinkedIn-tips die je beslist niet mag negeren! Hier zijn vijf suggesties om met je inhoud het algoritme te beheersen.


Bekijk het totaaloverzicht van alle artikelen hier.

bottom of page